Bram Jacobs  (links) en voorzitter Roel Gerrits.
Bram Jacobs (links) en voorzitter Roel Gerrits. Foto: website Volharding

Bram Jacobs terug bij Volharding: ‘Lijntjes zijn altijd kort gebleven’

Sport

Bram Jacobs keert terug bij Volharding. De 34-jarige centrale verdediger uit Sambeek verruilt na acht jaar sportpark Molenbroek van Gemert voor sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek. Dat meldt Volharding zojuist op zijn website.

Jacobs, die ook in de belangstelling stond bij andere clubs in de regio, meldde onlangs aan zijn laatste seizoen bij de Gemertse derdedivisionist bezig te zijn. Hij verkaste in de zomer van 2016 van Volharding naar Gemert. “Ik heb er lang en goed over nagedacht, maar het was het juiste moment om Gemert te verlaten. Ik neem afscheid als vaste waarde en kijk terug op een mooie tijd, met onder meer de promotie naar de derde divisie en bekerwedstrijden tegen Feyenoord en ADO Den Haag. Ik zeg altijd: Volharding is een beetje Gemert in het klein, of andersom. Het zijn beide verenigingen waar presteren en gezelligheid hand in hand gaan, alleen speelt Volharding twee treetjes lager dan Gemert en traint de selectie een keer minder in de week. Dat was voor mij een van de redenen om voor Volharding te kiezen.”

De Sambekenaar, werkzaam als adviseur Welzijn bij de gemeente Bergen, begon met voetballen bij de plaatselijke voetbalvereniging, maar stapte al snel over naar Volharding. Daar werd hij gescout door profclub VVV. Vijf jaar speelde hij in de opleiding van de Venlonaren, tot het moment dat hij moest overstappen naar de senioren. Toen keerde hij terug bij Volharding, waar hij acht jaar speelde en afsloot met de titel in de tweede klasse H. Vervolgens maakte hij met de titel op zak de overstap naar Gemert. 

De linksbenige verdediger, bijna twee meter groot, bleef gedurende zijn periode bij Gemert contact houden met meerdere personen van Volharding. “Die lijntjes zijn inderdaad altijd kort gebleven”, zegt hij met een lach. “Bijna elk seizoen ben ik gevraagd of ik terug wilde keren op sportpark Soetendaal, zeker toen ik de 30-jarige leeftijd gepasseerd had. Ik ben blij met mijn keuze Volharding. Ik voel me nog fit, heb nog altijd plezier in voetballen en wil graag op een mooi niveau bij een gezellige club spelen. Ik vind de sfeer en cultuur bij een vereniging heel belangrijk. Uit ervaring weet ik dat in daarvoor bij Volharding aan het juiste adres ben. Ook bij Volharding voel ik me thuis.”

Voorzitter Rob Branje van de technische commissie is content met het besluit van Jacobs, die in zijn eerdere Volharding-jaren 158 officiële wedstrijden voor de Vierlingsbeekse club speelde (31 goals). “Bram is een echte clubman, een fijn persoon ook om erbij te hebben, die net als bij Gemert ook bij Volharding door de aanhang wordt omarmd”, stelt hij op de clubsite. “Daarnaast neemt hij, naast zijn voetbalcapaciteiten, ook een bak ervaring én lengte mee. Hij is op alle vlakken een zeer waardevolle aanwinst voor ons. We zijn erg blij met zijn komst.”