DES won zondag in eigen huis met 12-7 van Euro Girls/Rietvogels.
DES won zondag in eigen huis met 12-7 van Euro Girls/Rietvogels. Foto: Persfoto

Sterk DES start met zege aan nieuwe competitie

Sport

De korfbalsters van DES zijn zondag op het eigen sportpark Soetendaal overtuigend aan de competitie in de overgangsklasse begonnen. De Vierlingsbeekse ploeg won het thuisduel met Euro Girls /Rietvogels met ruime cijfers: 12-7 (5-3).

DES was vanaf het eerste fluitsignaal de betere ploeg, maar liet de gasten bij een 3-0 voorsprong in de eerste helft door concentratieverlies onnodig terugkomen in de wedstrijd. Daarna pakte DES de draad echter weer op en werd de 5-3 voorsprong bij de rust in het tweede deel van de wedstrijd met gevarieerd en snel aanvalsspel verder uitgebouwd. Op de zege viel weinig af te dingen.

DES wist zondag twaalf keer te scoren tegen Euro Girls /Rietvogels.

Trainer-coach Yvo van Dijk van DES toonde zich na afloop tevreden over het spel van zijn ploeg. “Zeker. En het is natuurlijk altijd lekker om met een overwinning aan de nieuwe competitie te beginnen, zeker met twee uitduels voor de boeg. We hebben ons na het bekerverlies van afgelopen donderdag goed herpakt en laten zien dat we meekunnen in deze klasse. Ook tijdens deze wedstrijd hebben we weer ontzettend veel kansen gecreëerd, gelukkig werden de scores dit keer wel wat makkelijker gemaakt.”

Doelpunten DES: Milou van den Boogaard (5), Maud van Rhee (2), Eline van Treek (2), Babs van Daal, Eva van den Beuken en Janneke Koenen.

DES-speelster Janneke Koenen legt aan voor een schot.

Door de zege en de gelijke spelen in de andere duels in deze klasse, gaat DES met twee punten uit een duel aan kop. Op zondag 24 september speelt de Vierlingsbeekse ploeg uit tegen BMC. Het duel op sportpark De Brand in Berlicum begint om 13.00 uur.