Maasziekenhuis Pantein.
Maasziekenhuis Pantein.

Nieuwe behandeling Maasziekenhuis tegen urineverlies

Regio

Urineverlies bij hoesten, niezen of lachen? Met een eenvoudige ingreep is dit bij de meeste vrouwen goed te verhelpen met het zogenoemde Altis-bandje. Het Maasziekenhuis in Beugen is het eerste ziekenhuis in de regio dat deze behandeling introduceert.

“Het Altis-bandje is een goede oplossing als training van de bekkenbodemspieren met bekkenfysiotherapie geen of onvoldoende resultaat biedt. Ongewild en hinderlijk urineverlies is erg vervelend en maakt vrouwen vaak onzeker. We zijn er daarom blij mee dat het Maasziekenhuis deze nieuwe behandeling kan aanbieden”, aldus Judith Evers, uroloog Maasziekenhuis. “Tijdens mijn specialisatie ben ik met deze behandeling in aanraking gekomen. Ik gun vrouwen in onze regio deze behandeling. Het kortere bandje biedt namelijk veel voordelen”, vult Marit leermakers, gynaecoloog Maasziekenhuis, aan.

Het voordeel is tevens dat de behandeling slechts maximaal dertig minuten duurt. Vrouwen kunnen na twee tot vier uur alweer naar huis als de behandeling met roesje wordt uitgevoerd. Uit nader onderzoek blijkt dat 80 tot 90 procent van de behandelde vrouwen zeer tevreden is over de nieuwe behandeling.