Strandpaviljoen Évive in Cuijk gevuld met jonge ondernemers.
Strandpaviljoen Évive in Cuijk gevuld met jonge ondernemers. Foto: Persfoto

Jong Ondernemend Platform is ‘booming’

Regionaal

De vrijdagmiddagborrel van 12 april heeft opnieuw bewezen dat het Jong Ondernemend Platform een daverend succes is. Bij de eerste bijeenkomst in 2022 waren nog vijftig jonge ondernemers aanwezig, maar nu kwam het dubbele aantal samen om te netwerken en geïnspireerd te raken door de toespraak van Ray Klaassens.

Drie jonge ondernemers waren twee jaar geleden op zoek naar een plek waar ze met leeftijdsgenoten konden sparren en hun ei kwijt konden over lastige vraagstukken. Ondersteund door de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg werd het JOP; Jong Ondernemend Platform, in de regio opgericht. Het sleutelwoord hierbij was ‘laagdrempelig’. Initiatiefnemer Boyk Martens (32), directeur van Wim Martens Logistics in Boxmeer: “Iedere jonge ondernemer moet binnen kunnen lopen op de bijeenkomsten die we organiseren, of je nu een eenmanszaak hebt of een bedrijf met honderd personeelsleden.”

Twee keer per jaar organiseert het inmiddels zevenkoppig bestuur een bijeenkomst, waar elke geïnteresseerde jonge ondernemer welkom is. Inspirerende gasten leveren daar hun bijdrage aan. Na The Dutch Giant, Olivier Richters, was het op 12 april Ray Klaassens die de jonge ondernemers toesprak. Klaassens is bekend van Kamp van Koningsbrugge en zijn leidinggevende Special Forces-ervaring. “Deze gast konden we uitnodigen dankzij een sponsorbijdrage van de Rabobank”, aldus Boyk Martens. 

Elke bijeenkomst zorgt JOP op wisselende locaties voor een aantrekkelijk programma. “Het zijn geen verkooppraatjes; ondernemende jongeren vinden het interessant om te horen hoe mensen zo ver zijn gekomen. Daarbij is het netwerken een meerwaarde. We beseffen ons dat netwerken niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Daarom bespreekt het bestuur ook hoe we mensen kunnen leren netwerken en hoe we de bijeenkomsten boeiend kunnen houden.” 

Voor meer informatie mail: info@jongondernemendplatform.nl