De acteerclub van Metameer jenaplan Boxmeer.
De acteerclub van Metameer jenaplan Boxmeer. Foto: Sophie Bläser

Metameertalent schittert op open podium

Regionaal

Op dinsdagavond 12 maart om 19.00 uur vindt in de theaterzaal van De Weijer in Boxmeer het open podium plaats. Talentvolle leerlingen en docenten van Metameer jenaplan Boxmeer en Metameer Stevensbeek zorgen voor een gevarieerde avond met muziek, dans, zang, theater en een optreden van de schoolband. Er is een mix aan ervaren en nieuw talent. Kaartjes zijn voor 2 euro verkrijgbaar op de Metameerlocaties in Stevensbeek en jenaplan Boxmeer.

Vierdeklasser Naomi Hernandez Tovar neemt al meerdere jaren deel aan het open podium: “Muziek is echt mijn passie. Ik doe het graag voor mezelf en voor anderen. Ik merk dat ik anderen met mijn muziek vrolijk kan maken.” Voor Robyn Piest is het haar eerste deelname aan het open podium: “Ik vind theater spelen gewoon heel leuk en ik wil dit ook graag aan anderen laten zien.”

Metameer laat zijn leerlingen onderzoeken en ontdekken waar ze goed in zijn of willen worden. Het open podium is er voor iedereen. Leerlingen stellen hun eigen doelen en zetten stappen die daarvoor nodig zijn. Ze gaan op zoek naar mensen die hen verder kunnen helpen.

Voor het open podium krijgen leerlingen coaching om hun optreden nog beter te maken. Dat laat leerlingen groeien in hun ontwikkeling. Ze durven het podium te betreden en zichzelf te laten zien voor publiek. Het applaus na afloop geeft ze zelfvertrouwen. Voor meer informatie over het Kunst & Cultuur onderwijs op Metameer, maar ook voor méér informatie over het gehele onderwijs, activiteiten en open dagen op Metameer: www.metameer.nl