Explosion straalt op het Europees kampioenschap
Explosion straalt op het Europees kampioenschap Foto: eigen foto

Bekse Klinkertjes genieten op EK: ‘Onwijs trots!’

Sport

De danseressen van de De Bekse Klinkertjes hebben geen ereprijzen gepakt op het EK in het Belgische Zonhoven, maar zijn wel een (dans-)ervaring rijker. Zowel de junioren- als de hoofdgroepen namen deel aan deze Europese titelstrijd, die namens de Vierlingsbeekse delegatie vrijdags werd afgetrapt door Vitality.

‘De spanning zat er goed in, maar zo gauw de meiden op het podium stonden, wisten zij alles te geven’, zo meldt de dansvereniging in een bericht aan onze redactie. ‘De meiden hebben meer dan genoten en gelukkig mochten zij nog eens het grote ‘Eurodance’-podium betreden, want ook showgroep Extreme wist zich te kwalificeren voor de EK. Hun kwalificatie was niet geheel onverwacht, maar door het promoveren ongeveer een maand geleden wisten zij dit definitief te maken. Extra bijzonder dus. De meiden zetten een knaldans neer en waren onder de indruk van hoe zo’n EK nou precies verliep. Al met al hebben zij genoten van deze dag en gaan zij er komend seizoen weer hard tegenaan om hier volgend jaar weer te staan’. 

Zaterdag deden de meiden van de hoofdklasse, die een heel weekend in Zonhoven verbleven, met z’n alle een zogeheten ‘city escape’. ‘Een mooi moment voor deze hechte groep om dit seizoen toch al een beetje af te sluiten’, zo vervolgt het verslag. ‘Maar nog niet helemaal, want zondag was het hun beurt om dansen neer te zetten. Alle drie de groepen, mars, garde en show, wisten zich te kwalificeren voor het EK. Onze marsgroep Unity mocht al tijdig aanwezig zijn, omdat de marscategorie de eerste van de dag was. Met gepaste trots kwamen zij het podium af, het eerste jaar deze stijl en dan op de EK staan. Dat is ook iets om erg trots op te zijn; de complimenten uit de zaal maakten dat alleen maar beter.  De gardegroep volgde al snel en ook Evolution genoot zichtbaar van deze ervaring, aangezien het voor deze groep ook de eerste keer was dat zij op een EK haar dans mochten laten zien. De spanning was dan ook aanwezig, maar er werd een strakke dans neergezet’.


De danstoppers van de groep Vitality. 

Als laatste was het de beurt aan de showgroep, Explosion. ‘Met hun prestatie sloegen ze een aantal deelnemers uit het veld in een grote categorie. Dit kwam door de spectaculaire dans die zij neerzetten op het podium. Dit was de laatste dans die dit seizoen door onze vereniging zou worden neergezet, dus nog meer reden om extra te genieten en te knallen.  Al met al zijn wij onwijs trots op al onze danseressen en hun trainsters die het afgelopen weekend op het podium wat moois hebben neergezet! Nu is het tijd om te starten met een nieuw seizoen, maar de meiden hebben eerst nog twee weken welverdiende rust!’, zo besluit de dansvereniging haar terugblik op het EK. 

De open trainingen bij De Bekse Klinkertjes vinden plaats in de laatste twee weken van mei. Hiervoor aanmelden kan via de website Aanmelding kennismakingsles - DV DE BEKSE KLINKERTJES (weebly.com) 

Unity op de planken.
Ook Evolution kwam op het EK in actie.
De Bekse Klnkertjes-groep Extreme.