Pol van Boekel is als VAR aangewezen voor het EK voetbal in Duitsland.
Pol van Boekel is als VAR aangewezen voor het EK voetbal in Duitsland. Foto: KNVB Media

Pol van Boekel VAR op EK voetbal

Sport

Pol van Boekel uit Vierlingsbeek gaat naar het EK voetbal 2024. Niet als scheidsrechter, maar als Video Assistant Referee (VAR).

De scheidsrechterscommissie van UEFA heeft dinsdag de namen van alle 51 officials voor de Europese eindronde in Duitsland bekendgemaakt.  

Ook Team Makkelie is deze zomer actief op EURO2024.  Danny Makkelie behoort tot de 19 scheidsrechters die op het EK hun opwachting zullen maken. Hij wordt in Duitsland ondersteund door zijn vaste team, bestaande uit assistent-scheidsrechters Hessel Steegstra en Jan de Vries. Ook Rob Dieperink maakt in zijn rol als VAR deel uit van het vaste viertal.

Daarnaast heeft UEFA ook Serdar Gözübüyük en Johan Balder (beide support match officials) aangewezen. Gözübüyük kan als vierde official worden ingezet, Balder als reserve-assistent-scheidsrechter.

51 OFFICIAL Hier vind je de complete lijst van de 51 officials die door UEFA zijn aangewezen voor EURO 2024.

Het EK gaat op vrijdag 14 juni in München van start met de openingswedstrijd Duitsland - Schotland. De finale is op zondag 14 juli in het Olympiastadion in Berlijn. Oranje is ingedeeld in groep D en treft in de poulefase achtereenvolgens Polen (16 juni), Frankrijk (21 juni) en Oostenrijk (25 juni).