Jan Wigman (secretaris Sambeek), Lesley de Sera en Roel Gerrits (voorzitter Volharding).
Jan Wigman (secretaris Sambeek), Lesley de Sera en Roel Gerrits (voorzitter Volharding). Foto: website Volharding

Lesley de Sera nieuwe trainer vrouwenteam Volharding/Sambeek

Sport

Ja, hij heeft er zin in. Venraynaar Lesley de Sera (51), die met ingang van komend seizoen de hoofdtrainer van het eerste vrouwenteam van Volharding/ Sambeek wordt, kijkt nu al uit naar de start van zijn nieuwe voetbaljob. “Bij Volharding/ Sambeek willen ze het vrouwenvoetbal naar een hoger niveau tillen. Uit de vierde klasse komen. Dat is voor mij, na zes jaar Vrouwen 1 van Hegelsom getraind te hebben in de zesde klasse, een mooie uitdaging”, meldt De Sera op de website van Volharding. 

De Sera is een bekende naam in het regionale voetbal. Hij speelde zelf onder meer in de jeugd van Fortuna Sittard en daarna bij SVM in zijn toenmalige woonplaats Munstergeleen en later SV Blerick. De voetballiefhebber begon op 27-jarige leeftijd al aan zijn inmiddels behoorlijk lange en gevarieerde trainersloopbaan.

“Vanwege een zware enkelblessure kon ik niet meer op het niveau voetballen dat ik wilde. Daarom ben ik op relatief jonge leeftijd mijn trainersdiploma’s gaan halen”, legt hij uit. “Ik heb vervolgens op allerlei niveaus getraind, zowel bij de mannen als de dames en de jeugd. Op het veld én in de zaal. Maar eigenlijk maakt het niveau me niet zo heel veel uit, als ik spelers of speelsters maar iets kan leren. Dat is voor mij het belangrijkste. Het ambitieuze plan dat Volharding/ Sambeek met de vrouwentak heeft, spreekt me erg aan. Daar draag ik met mijn kennis en ervaring graag mijn steentje aan bij.”

De Venraynaar was onder meer hoofdtrainer van zaalvoetbalvereniging Lake Valley in Venray, de A-jeugd van Rood-Wit’62 in Helmond en de eerste vrouwenteams van SV Venray, Juliana’31 in Malden en Sparta’18 in Sevenum.

Hij is blij met zijn aanstelling. “Natuurlijk, want Volharding heeft een goede naam in de regio. Dat bij de vrouwentak samen met Sambeek de blik nu ook meer op het prestatieve gaat, juich ik alleen maar toe. Bij vrouwen zie je vaak dat ze zich zowel technisch als tactisch individueel heel snel kunnen ontwikkelen, wat de teamprestatie vervolgens natuurlijk ten goede komt. Ik heb gehoord dat de selectie bestaat uit een mooie mix, met een groot aantal jonge talenten die overkomen uit de jeugd. Ik ben benieuwd. Het lijkt me een erg leuk en gezellig team om als trainer-coach sportief mee aan de slag te gaan bij een mooie club.”